Wat

De bloemenpluktuin paalt aan onze tuin en is gelegen in op de kruising van de Smoutersdijkstraat en de Valkstraat in Assenede.

Het veldje is tijdens het seizoen (lente/zomer) alle dagen vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.

Het bloemenseizoen start met de tulpen (april) en loopt meestal door tot eind oktober.

Aan de rand van onze tuin staat een houten berging, ons bloemenkraampje.

Hier kan je emmers, scharen en water terugvinden. Kortom, alles wat je nodig hebt om bloemen te gaan plukken.

Ook de tarieven hangen uit in het bloemenkraampje.

Hoe

Ga zelf de bloemen ontdekken op het veld, kuier op je gemak tussen de verschillende bloembedden en pluk de bloemen die je mooi vindt.

Ben je klaar met plukken? Breng de emmer en het schaartje dan gewoon terug, tel je stelen en bereken het totaalbedrag. Betalen kan heel eenvoudig in de groene brievenbus in het bloemenkraampje of met je smartphone via payconiq (de payconiq QR code hangt uit op de brievenbus).

Voor de kwaliteit van de bloemen wordt het aangeraden om ’s morgens of ’s avonds te plukken. Zeker op warme dagen is het niet zo ideaal om bloemen te plukken rond de middag.

Snij de steeltjes schuin af, verwijder de onderste blaadjes, laat de bloemen even bekomen in vers water als je thuis bent, en maak nadien je eigen veldboeket.

Ververs regelmatig je water, doe er wat bloemenvoeding bij en geniet!

Geen zin of tijd om te plukken?

Op vrijdag maak ik boeketjes op bestelling. Deze kan je bestellen via de webshop! Ik geef je een seintje wanneer het boeketje kan afgehaald worden…

 

hoe werkt het collage